Етнокультурність як основа для формування полікультурної компетентності особистості

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.35433/2220-4555.20.2022.ped-3

Анотація

Холодова Уляна, Березюк Олена, Микитенко Інна. Етнокультурність як основа для формування полікультурної компетентності особистості

У статті розглянуто науково-методичні основи формування етнокультурної особистості, проаналізовано механізми  етнокультурності, полікультурності та їх основні функції. Визначено етапи формування етнокультурної компетентності та рівні її сформованості в особистості, окреслено основні методи, форми та засоби її впровадження в педагогічний процес. Автори підкреслюють, що сучасні інтеграційні процеси актуалізували проблему розвитку етнокультурного виховання. Тому підготовка майбутніх учителів в умовах поліетнічних та багатонаціональних регіонів передбачає не тільки опанування технології «діалогу культур» як уміння почути іншого, але й уміння розуміти духовний світ іншої людини, яка є представником іншого етносу.

Ключові слова: етнокультурність, полікультурна компетентність, науково-методичні основи, освітній процес, полікультурна компетентність, етнокультурне виховання.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-12-28

Номер

Розділ

ПЕДАГОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ